Onsdag 18.02.2015

Fick ett recept av en kollega på detta goda men framförallt vackra bröd.

25 g jäst

3 1/5 dl fingervamt vatten

1 tsk salt

2 msk ljus sirap

8-9 dl mjöl (vete eller dinkel)

Smula jästen i en bunke. Blanda i vatten tills jästen är upplöst. Blanda i salt, sirap och mjöl. Knåda till en fast och fin deg. Låt jäsa 50-50 minuter.

Stansa ut ca 20 st cirklar ca 6 cm i diameter och ca 12 st ca 4 cm i diameter. Lägg de större omlott i en yttre cirkel. Lägg de mindre i en inre cirkel. Forma en liten degboll och lägg den i mitten. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 230 grader. Pensla med uppvispat ägg och strö på valfria frön (jag valde sesam och solrosfrön) Grädda 10 minuter och sänk sedan värmen till 200 grader och fortsätt grädda ca 20 minuter.


Allmänt | | 3 kommentarer |
Upp